Oplæg: Ingen ændringer i planer

Tirsdag har Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg to sager med særlig stor betydning for Brandes fremtidige udvikling på dagsordenen. Begge anbefales vedtaget uden ændringer.

Der er dels tale om de fremtidige udviklingsprincipper for Brande by, dels lokalplanen og kommuneplantillægget for området på Nordlundvej vest for rideskolen, hvor BM Invest allerede har taget fat på forberedelserne til at opføre lidt mere end 100 boliger.

Udviklingsprincipperne for midtbyen er blevet til i løbet af en række workshops afholdt sidste efterår i perioden fra august til november i samarbejde med arkitektfirmaet ATRA, og de bygger på fire overordnede temaer:

- Den attraktive, aktive og levende midtby

- Midtbyens rum (torve, pladser, gader og strøg)

- Den tilgængelige midtby (stier, veje, forbindelser og sammenhænge) og

- Den gode bosætningsmidtby.

Anbefalingen fra Ikast-Brande Kommunes teknik- og stabsdirektør, Kenneth Jensen, er, at det udarbejdede oplæg på 68 sider godkendes til offentliggørelse.

Udvalget skal også behandle lokalplansforslaget og kommuneplantillægget for boligområdet på Nordlundvej vest for rideskolen, men selvom der både er indsamlet underskrifter mod planerne og indsendt kritiske høringssvar i hobetal, lægges der ikke op til at ændre i planerne.

Læs mere i Brande Bladet tirsdag.

Kommentarer

Det er nu, politikerne skal vise, om de er politikere eller bare blåstempler embedsmændenes indstilling.

Det er ikke nemt for menigmand at finde ud af, om det er efter reglerne eller om kommunens folk er blevet presset ud i noget "rod". Vi har brug for gennemsigtighed, og at der ikke bliver lavet rævekager. Heden er jo et ømt punkt for branditterne, så håber virkelig at der bliver taget/vist et ansvar fra de rigtige steder, det er det byrådsmedlemmerne er valgt til. Vi skal ikke have noget "Matador" eller hvad ?

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul