Man må undre sig!

I øjeblikket diskuteres det, om der skal sætte vindmøller op ved Kratlund og ved Blåhøj. Byrådet har vedtaget en proces og nogle retningslinjer for fremtidige placeringer af vindmøller i Ikast-Brande Kommune.

Et helt afgørende princip er ordentlighed. Dvs. processen omkring opstilling skal være ordentlig. De borgere, som bliver berørt, skal der lyttes til, og de skal frem for alt behandles ordentligt og med respekt.

For begge vindmølle placeringer er der rejst tvivl om processerne, og om der er udvist ordentlighed. Skal man tro de borgere, der bliver berørt, og det er der IKKE grund til IKKE at gøre, så er der ikke udvist ordentlighed fra de interessenter, der ønsker at opstille møllerne.

Man må så undre sig, at på det netop afholdte byrådsmøde, hvor de to projekter var til diskussion, at den måde processerne er forløbet på ikke gjorde indtryk. Ja, Socialdemokratiet mente faktisk, at de byrådsmedlemmer, som var imod projekterne, opførte sig uordentligt. Den omvendte verden, idet det er uomtvisteligt, at processerne ikke er foregået på en måde, hvor de berørte borgere behandles ordentligt. Faktisk står flere til at miste dele af deres formue grundet håbløse opgørelsesmetoder, der ikke tager hensyn til f.eks. forbedringer af ejendomme.

Man må undre sig, at de mennesker, vi borgere vælger til på vore vegne at varetage vore interesser, kan skyde så meget ved siden af skiven.

Endelig kunne man få den helt uhyrlige tanke, at de embedsmænd, som er ansat til at tjene borgerne (har de mon glemt, at det på engelsk hedder ”civil servant”, altså tjenere af civilsamfundet?) sidder borgeres berettigede bekymringer overhørig. Man må ikke glemme, at det er borgerne, der gennem skatten betaler deres løn og derfor som minimum kan forvente en korrekt og ordentlig behandling.

Heldigvis er der kommunalvalg til november, og man må håbe, at borgerne i Ikast-Brande Kommune vil vide at huske på, hvem der kan håndtere ordentlighed og hvem der ikke kan!

Torben Lindeschouw

Jensen Flø Vej 14

Brande

Kommentarer

Som Torben skriver, er der noget helt grundlæggende galt, i den måde Ikast-Brande kommune håndterer opstilling af vindmøller.

Ordet "ordentlighed" bruges af både byrødder og borgere, men af begge parter, som en opfordring til modparten om at udvise netop.... ordentlighed. 

Den politiske "konsensus-aftale" fra maj 2019 blev udarbejdet i et §17.4 udvalg. Jeg synes at det kunne være interessant at læse dagsordner og referater, fra et udvalg der var nedsat for at kunne føre betonpolitik eller udøve demokratur i byrådet. Selve aftalen ser jo ret harmløs ud, men konsekvenserne er ikke for børn!!. Jeg venter stadig på 11. dag på at modtage nyt fra kommunen. 

Aftalen blev jo brugt af Henrik Engedahl i et oplæg med flot power point præsentation ved vindmøllekonferencen Wind Energy Denmark 2019. Som navnet antyder var messen for vindmølleopstillere, og Henrik Engedahl havde et godt kort på hånden. Før havde der været bøvl og ballede ved opstilling af vindmøller ved motorvejen - 12 for og 11 imod, nej det er alt for usikkert. Så med denne aftale var der ingen sten på vejen - hele byrådet 23 for og 0 imod. Så det kan jo ikke undre nogen, at hele Ikast-Brande kommune er ved at blive oversvømmet at diverse sjællandske vindmølleopstillere - man kan sige at Henrik Engedahl har sejret - ad helvede til , og jeg har ikke lyst til at tilføje godt..

Annette Bjerremand 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020