Sandheden mellem linjerne

Statsministeren får en del sendetid i tv for tiden. Naturligvis, fordi hun i høj grad har markeret sig under corona-krisen, og uanset hvor man står politisk, må man respektere hendes indsats. Hun har formået at fremstå som nationens leder i en mørk tid.

- Vi kommer til at begå fejl i denne sag - jeg kommer til at begå fejl, sagde Mette Frederiksen på det første pressemøde i foråret. Det skulle vise sig at være en underdrivelse. Skandalen omkring den danske minkbestand og pelsdyrproduktionen viste, at statsministeren og folkene omkring hende begik fejl - endda af uhørte dimensioner, fejl i en størrelse, der er utilgivelig. Men det må Granskningskommissionen se på. Men generelt har statsministeren imponeret under vejs.

Søndag aften udvidede TV2 deres nyhedsudsendelse med et indslag med Mette Frederiksen. Stationens politiske redaktør, Troels Mylenberg, interviewede - og seere fra hele landet kunne stille spørgsmål. Godt tænkt hos TV2. 

Men under vejs i programmet var den ellers elskværdige Mylenberg brutal nok til at spørge statsministeren om, hvordan det danske samfund skal finansiere de mange hjælpepakker - sådan i corona-krisens kølvand. - Bliver det over skatterne, spurgte Mylenberg.

Det spørgsmål brød Mette Frederiksen sig ikke om. Det varme smil og de mange tak for gode spørgsmål til seerne blev ikke Mylenberg til del. - Jeg synes, det er en gammeldags, borgerlig måde at se tingene på, sagde Mette Frederiksen. Derefter brugte hun mange ord på at forklare, at det på sigt var en kæmpefordel for Danmark med alle hjælpepakkerne finansieret via lån. Det holdt arbejdsløsheden nede og det forhindrede en masse tilfælde af konkurs. Hjælpepakkerne var en god løsning.

- Det er alle vist enige i, sagde Mylenberg. - Jeg spurgte blot om, hvordan indsatsen skal betales på længere sigt. Hvor skal pengene komme fra?

Og der blev programmet så interessant. For Mette Frederiksen var af den opfattelse, at Danmark hurtigt vil komme på fode efter nedlukningen - og hun mente, vi kan tjene mere og investere os ud af den gæld.

Og det er interessant, fordi synspunktet næppe er realistisk. I hele den vestlige verden er økonomien hårdt presset på grund af pandemien. Konkurrencen på eksportmarkedet efter krisen bliver knivskarp. Og Danmark går ind i fremtiden med et minus på eksportindtægterne på 2,5, milliarder kroner - milliarder - fordi minkindustrien er slået ihjel.

I bøger og aviser kan man ofte læse noget interessant mellem linjerne. Sådan er det ikke med TV. Men i søndags kunne man alligevel høre og se  noget interessant mellem Mylenbergs spørgsmål og statsministerens svar. Det kan godt være, Mylenbergs spørgsmål om pengene var udtryk for en gammeldags borgerlig tankegang. Men Mette Frederiksens svar var til gengæld udtryk for en gammeldags socialistisk opfattelse, der har spillet fallit alle de steder, den har været brugt. Og kan man ikke læse mellem linjerne på tv, kan man bruge en anden sans:
Mette Frederiksens svar lugtede af skattestigninger.

Kommentarer

Vi (samfundet) har taget lån til dette, og de skal formodentligt betales tilbage. Og ja - det kan betyde skattestigninger. Arne Mariager har en formidabel lugtesans.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020