BioMar opkøber sydamerikansk rejefoder-producent

BioMar, der er verdens 3. største producent af kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt, køber nu 70 % af den ecuadorianske rejefoderproducent Alimentsa for ca. 800 millioner kroner. Herved træder BioMar for alvor ind i det globale marked for rejefoder, og et nyt vækstområde etableres.

- Rejer er det største forretningsområde inden for den globale akvakultur, som vi endnu ikke har berørt. Nu har vi efter flere års forarbejde fået en særdeles attraktiv mulighed for med ét at tage et stort skridt ind på markedet for rejefoder gennem opkøbet af Alimentsa. Det er et marked, der p.t. har nogle høje vækstrater – ikke mindst i Sydamerika, og den vækst forventes at fortsætte, forklarer CEO Carlos Diaz fra BioMar Group.

Alimentsa, der har hovedsæde i Ecuadors største by Guayaquil, beskæftiger i dag 145 medarbejdere og omsatte i 2016 for ca. 500 millioner kroner. Alimentsa står for 10-15 % af Ecuadors rejefoderproduktion.

Virksomheden blev etableret i 1986 af dets nuværende ejere, der har rødder i Danmark og Tyskland, og fabrikken har kapacitet til at kunne producere ca. 110.000 ton foder om året.

De nuværende ejere fortsætter i virksomheden som minoritetsaktionærer.

Ecuador er i dag blandt verdens fem største producenter af rejer med en anslået årlig rejeproduktion på 450.000 ton. Industrien i det lille sydamerikanske land dækker hele værdikæden fra produktion af larver, foder og færdige rejer.

Købet af Alimentsa er betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul