BioMar fortsætter fremgangen

Efter et marginalt fald i omsætningen i 2016 kan fiskefoderproducenten BioMar igen notere stigende omsætning.

Omsætningen i årets første kvartal steg således med 30 % fra godt 1,5 milliarder kroner i 2016 til næsten 2 milliarder. Det meste af fremgangen skyldes en stigning i de afsatte mængder til tre af BioMars hovedmarkeder, Chile, Norge og Skotland.

Indtjeningen før finansieringsomkostninger og skat (EBIT) er i samme periode mere end fordoblet fra 22 millioner i 2016 til 51 millioner i 2017.

En ny produktionslinje på BioMars norske fabrik i Karmøy med en årlig kapacitet på 140.000 tons er snart klar til ibrugtagning, og i løbet af andet halvår forventes en helt ny fabrik i nærheden af Shanghai færdig. Fabrikken, som får en årlig kapacitet på cirka 50.000 tons, opføres i samarbejde med kinesiske Tongwei Co. Ltd.

En planlagt fabrik i Australien afventer stadig myndighedernes godkendelse og forventes derfor ikke færdig før slutningen af 2019.

For 2017 som helhed forventer BioMar fortsat en vækst i på minimum 6 % til ”ikke under 9,4 milliarder”, fremgår det af selskabets kvartalsrapport. På trods af vækst i både omsætning og indtjening fastholder BioMar sine forventninger om et resultat af den primære drift i intervallet 510 – 550 mio. kroner.

For hele 2016 landede EBIT på 581 millioner, et resultat der var påvirket positivt af særlige omstændigheder, som ikke kan forventes gentaget i samme udstrækning i 2017.

Tilføj kommentar

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul