Antenneforening overvejer opgør med knæsat princip

I 2017 har Brande Antenneforening tæret på reserverne, men foreningen er dog fortsat ganske velpolstret. Foreningen lægger op til at åbne for betalingskanaler i grundpakken.

Blot en halv snes af foreningens 2.665 medlemmer var udover bestyrelsen mødt op, da Brande Antenneforening tirsdag afholdt generalforsamling på Hotel Dalgas.

Formand Michael Møller kom i sin beretning ind på en uoverensstemmelse med YouSee om antallet af medlemmer, som har betydet, at antenneforeningen har tilbageholdt over 900.000 kr. Omkostningen var dog indeholdt i regnskabet og medtaget som en skyldig post.

– Vi er endnu ikke helt i mål, men forventer at nå til enighed i løbet af foråret, oplyste Michael Møller.

John Nielsen, ansvarlig for drift og anlæg fulgte op på formandens beretning med nogle supplerende bemærkninger om den igangværende opgradering af nettet til gigaspeed (op til 1 gigabit), hvor man går fra 800 til 1200 MHz. Udover væsentlig højere hastighed på bredbånd medfører opgraderingen større kapacitet og mere stabilitet, men det kræver, at 3200 fordelere skal udskiftes og samtlige foreningens skabe skal besøges.

Det analoge signal, som forsvandt fra mellem- og fuldpakken for flere år siden, lukkes helt ned pr. 1. marts, og FM-signalet er på samme kurs. Hvornår det lukkes ned ligger endnu ikke helt fast, da det er en politisk beslutning, men forventningen er, at det sker i løbet af 2019, oplyste John Nielsen.

Under eventuelt lagde foreningens fhv. formand Christian Morsing op til et opgør med princippet om, at der ikke må være betalingskanaler i grundpakken.

– Det er noget, vi snart skal gøre op med, sagde han og begrundede det med, at det vil give lavere priser totalt set på grund af YouSee’s pointsystem, der belønner de foreninger, der ikke som Brande Antenneforening er ”á lá carte-kunder”.

– Vores medlemmer går reelt glip af nogle tilbud, som ville gøre det billigere for dem, uddybede han og lagde op til afholdelse af et borgermøde om emnet inden næste års generalforsamling.

Læs mere om generalforsamlingen i Brande Antenneforening i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 24 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 25 jan.

  Fredagscafé - "Da Ansgar ramte Brande"

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Aktivitetsudvalget og Menighedsrådet

 • 25 jan.

  Fælleslæsning

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Bibliotek

 • 25 jan.

  Åbent hus - Se maskinparken

  Sted: Østerbro 7, Kibæk
  Arrangør: Kibæk Maskinstation

 • 25 jan.

  Idræt For Sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen