”Åhaven, en billig omgang,” Anne!

Lotte Stoltenborg

I sidste uge var lukning af Åhaven på byrådets lukkede dagsorden. Punktet handlede ikke om at genåbne Åhaven. I stedet om Åhaven skulle genindtænkes i nye funktioner.

Anne (Ravn Bach, red.) stod ikke alene om at få det lukkede punkt behandlet på det åbne byrådsmøde. Fælleslisten ønskede også en åben debat. Vi var undrende over, at punktet ikke havde været behandlet på det ordinære udvalgsmøde i Børne- og undervisningsudvalget og Økonomi- og planudvalget, men i stedet dukkede op som et lukket punkt.

Lad os sammen se på sagen. I juni 2019 var punktet ”midlertidig lukning af Åhaven” på Børne- og undervisningsudvalget dagsorden. Hele udvalget (også Socialdemokratiet) stemte dengang for lukning af Åhaven. Fælleslisten, som desværre ingen direkte stemme har i udvalget, stod side om side med Åhaven og ønskede at bevare den lille enhed. Der blev en voldsom debat i byrådssalen, men lige lidt hjalp det. Flertallet (18) stemte for den midlertidige? lukning af Åhaven.

Svigter Fælleslisten Åhaven?  Nej - så langt som øjet rækker, har Åhaven ikke nogen mulighed for at blive genåbnet som børnehave. Børnetallene taler deres eget sprog. De børnehaver, vi har i dag og frem mod 2030, kan rumme vores børn. Skulle Brande Syd derimod få raketfart, bliver det ikke Åhaven, men en ny børnehave som indtænkes i og omkring Brande Syd.

Bevarede Åhaven status som midlertidig lukket, vil huset ikke kunne indtænkes i en større strategi. Huset ville kun kunne bruges til forskellige kommunale her og nu-opgaver eller endnu værre stå ubrugt og forfalde. Tør vi derimod med åbne øjne sige ja til lukning af Åhaven og indtænke det i Artium, skaber vi en fleksibilitet, som området har manglet. Åhaven kan igen gøre nytte. Den skal ombygges til ungdomsskolens motorlære og danne rammerne om et bedre og mere fleksibelt pedel-værksted. Haven kan indtænkes som et fantastisk have/legeområde til de små. Indtænkes Åhaven i Artium, frigiver vi ligeledes ekstra plads, som kan optimere områdets parkeringsforhold.

Artium er tænkt stort. Det er ikke blot en skole, men hele byens hus. Derfor vil den ekstra fleksibilitet komme hele byen til gavn. Bliver sammenbygningen mellem Artium og hallen fuldendt, vil vi få et hus, som har uendelige muligheder.

Vi skal turde tænke på tværs. Derfor Anne - synes jeg det er billige point, du høster ved at gå enegang i denne sag. I stedet bør du turde stemme for den kommende udvikling og synergi ikke blot for Artium, men for hele byen.

Fælleslisten vil - når tiden er inde og behovet er der - kæmpe for en ny ”Åhaven” (børnehave).

Lotte Stoltenborg

Byrådsmedlem for Fælleslisten

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020