Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Tredje gang blev Bølle Bobs gang

Efter to år med corona-bespænd har Teaterspirerne fredag premiere på forestillingen Bølle Bob.

”Bob er en rod, han er lærernes skræk, hele byens bølle, han er hurtig og fræk.”

Bente Meldgaard

Selvom Peter Pan efter to udsættelser nu bliver skiftet ud med Bølle Bob er det stadig Bente Meldgaard, der står i spidsen for Teaterspirerne som instruktør, som hun har gjort der hver eneste gang siden 2009.

Bølle Bob afløser Peter Pan

Selvom de er nogle herlige drenge begge 2, er der ikke plads til dem begge på en gang!

Vita fylder 80

Kvinden bag CanCan pigerne i halvfjerserne fylder rund.

Af Ejgil Jessen Hansen - 

Teaterkompagniet er blandt de seks lokale foreninger, der har fået del i den første uddeling fra Bestsellers nyetablerede Brande-pulje.

Bestseller-støtte skaber lokal glæde

Som tidligere omtalt har modekoncernen Bestseller valgt at etablere en pulje, som lokale foreninger kan søge støtte fra. Nu er de første midler uddelt til seks initiativer til gavn og glæde for lokalsamfundet.

En håndfuld af Engparkens venner stod vanen tro for den praktiske afvikling af Oktoberfesten suppleret af Engparkens leder, Ruth Juul Jensen (nr. 2 fra venstre) og Irina Dahl (yderst til højre), der også var trukket i festtøjet i dagens anledning.

Bayern Engparken

Nej, Brande har ikke pludselig fået en Bundesligaklub i Seniorligaen. Men mens forandringens vinde blæser udenfor Engparken, hvor udvidelsen af ældrecenteret skrider planmæssigt fremad, blev en årligt tilbagevendende tradition fredag holdt vedlige i Oasen.

Fugleskræmslet (Mia Meldgaard Aagaard) får en hjælpende hånd af de to bønder, Jan Jensen (t.v.) og Jørgen Lauridsen.

Følg trygt den gule vej til Oz

I de kommende dage kan man opleve en nyfortolkning af ”Troldmanden fra Oz” i RemisenBrande. Forestillingen har titlen ”The Wiz”, og vejen til og fra Oz går ad den gule vej.

Den lettiske sand art-kunstner, Zane Pumpure-Präminiece, stod for et af de mere spektakulære indslag ved sommerens Street Art-festival. På fredag indgår en optagelse af hendes ”sandimation” i den lysinstallation, der bliver projiceret op på RemisenBrandes facade i tre omgange.

Kulturnat med opera og DAB

Efter sidste års tur i skaterhallen er de lokale aktiviteter tilbage i RemisenBrande, når det på fredag går løs med kulturnatten over hele Ikast-Brande Kommune.

The Blues Overdrive

The Blues Overdrive har bl.a. optrådt på Smukfest i Skanderborg. 22. november giver bandet koncert i RemisenBrande, en koncert Remisens direktør, Pia Stræde Palmelund, forventer sig en del af.

Masser af muligheder i Remisen

Netop i disse dage sender RemisenBrande kulturprogrammet for efteråret 2019 på gaden, og vanen tro er der masser at vælge imellem, uanset om man er ung eller gammel, til klassisk eller rytmisk musik, sang eller teater eller bare på udkig efter en kulturel oplevelse.

Det er to modstykker, der mødes, når den snobbede fonetikprofessor (Mathias Søgaard) og den vulgære cockneypige (Debbie Daugaard Højmose) står på scenen i Teaterkompagniets jubilæumsforestilling My Fair Lady (foto: Morten Dickmann).

Teaterkompagniet fejrer sølvbryllup med My Fair Lady

Fra i dag og frem til og med lørdag lader Teaterkompagniet Brande tæppet gå seks gange for deres 25 års jubilæumsforestilling: musicalen ’My Fair Lady’ i RemisenBrande.

Børnefestival med Hr. Skæg

Søndag den 9. september indbyder Brande og omegns børnehaver i samarbejde med RemisenBrande endnu engang til årets arrangement for børnefamilier.

Jan Svendsen

I Brande stemmer vi på fællesskabet

Brande bygger på fællesskaber. Vi skal stå sammen om vores by og kæmpe vores sag, for sammenhold gør stærk. Andre står uden skyld, hvis en butik lukker eller en forening skranter. Vi skal selv møde op og se teaterkompagniet eller høre musik. Handle i vores butikker og besøge vores spisesteder.

Sommeren er forbi

- i hvert tilfælde i Tyrol og i Remisen.

Om lidt bli’r det sommer

Det er sin sag at efterfølge sidste års totalt udsolgte succesforestilling Matador, men takket være dygtige skuespillerpræstationer samt en kulisse- og kostumeafdeling, der tilsyneladende ingen øvre grænse har for kvaliteten, lykkes det langt henad vejen for Teaterkompagniet.

Chapper

Hip-Hop børnefestival aflyst

RemisenBrande har set sig nødsaget til at aflyse den store Hip Hop Børnefestival, der skulle finde sted på søndag.

- Det er brandærgerligt, udtaler direktør Pia Stræde Palmelund,

Røde Kors er flyttet ind

Sidste onsdag markerede Røde Kors’ lokalafdeling i Brande, at foreningen har fået egne lokaler på Revlingevej
Af Mikael Lund -

Rosenbedet lægges brak

Nedrivningen af ejendommen Ejstrupholmvej 1 er i disse dage i fuld gang. Det er Spjald Entreprenørforretning, der står for nedrivningen af de bygninger, der senest husede Rosenbedet og Teaterkompagniet.

Skov-børnefestival

Skov- og naturbørnehaver er ikke længere nye begreber, men når RemisenBrande og børnehaver i og omkring Brande på søndag d. 11. september inviterer til den årlige børnefestival, er det for første gang skovens tur til at være omdrejningspunktet.

Helstøbt Matador

Med alt udsolgt til samtlige seks forestillinger forud for premieren, var publikumssuccesen på forhånd sikret for Teaterkompagniet, og kompagniets opførelse af Matador lever fuldt ud op til forventningerne

Rosenbedet sælges til nedrivning

Den har været undervejs et stykke tid, men mandag aften blev den så endeligt afsagt: Dødsdommen over ejendommen Ejstrupholmvej 1, der i over 20 år har huset Rosenbedet

Grund til jubel hos Teaterkompagniet: Det er lykkedes at besætte de sidste roller, og dermed er årets forestilling reddet (arkivfoto: Lars Juul)

Matador reddet i sidste øjeblik

Af Astrid Vestergaard

Hvor der er vilje, er der vej!

Det gamle ordsprog må siges at passe ganske godt på Teaterkompagniet i Brande.

Jørgen Lauridsen imponerede med en ny version af grand prix-vinderen ”Smuk som et stjerneskud”. I sengen ses Ursula Bach (foto: Lars Juul).

Byen blev malet knaldrød

Man kunne næsten forledes til at tro, at Teaterkompagniet og Kræftens Bekæmpelse havde indgået et samarbejde, men det er nu nok næppe tilfældet.

”Vi danser rock, danser rul” får for fuld skrue akkompagneret af de 5 luftguitarister (f.v.) Mads Lind, Marcus Franch, Mads Mortensen, Martin Brincker og Oliver Søndergaard Voss.

Tilbage til firserne

Guldlamé og gyldne støvler, Ball-trøjer, benvarmere og bolsje-stribede fodboldtrøjer og ikke mindst crepet hår til pigerne – så er de fleste, som er kommet udover teenageårene vist klar over, hvilket årti vi er havnet i.

Sidste år foregik børnefestivalen i Remisen under vandet; i år er temaet for festivalen "Bondegårdsliv" (arkivfoto: Søren E. Alwan).

Bondegårds-børnefestival i Remisen

Søndag indbyder Brande og omegns børnehaver til Bondegårds-Børnefestival i RemisenBrande. Arrangementet henvender sig til børn i alderen fra 0 år til og med 3. klasse, men ældre børn er selvfølgelig også velkomne.

Bobo Taaning (t.v.) spiller titelrollen som Ronja, mens Victoria Alexandra Steengaard har fået den anden hovedrolle som Birk.

Ronja spirer og gror

Teaterspirerne nærmer sig med stormskridt premieren på årets forestilling, ”Ronja Røverdatter”

Annie ramte ikke helt ved siden af

Lidt flere end sidste år, helt præcis 724 tilskuere, overværede Teaterkompagniets version af musicalen "Annie Get Your Gun", som blev opført 5 gange i løbet af sidste uge i RemisenBrande.

Pletskud

"Fuldtræffer" var en anden og lige så oplagt overskrift til denne artikel, og uanset at begge måske virker en anelse letkøbte, når det drejer sig om en anmeldelse af musicalen "Annie Get Your Gun", er begge dele nogenlunde lige rammende.

På skudhold

Aktørerne i Teaterkompagniet har sat slutspurten ind for at blive klar til premieren på årets forestilling ”Annie get your gun”.

Get your tickets now

Så er billetsalget til efterårets store forestilling i Teaterkompagniet, Annie Get Your Gun, som spilles i RemisenBrande fra den 4. til den 8. november, gået i gang.

Årets ildsjæl er fra Brande

Årets ildsjæl indenfor sportens verden i Ikast-Brande Kommune hedder Jens Ove Skjøth og er tidligere formand for Brande Skytteforening.

Remisen gennem 100 år

Remisen Brande fejrer i disse dages deres 100 års jubilæum.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022