Kunstnerne har indtaget Blåhøj

Felix Pedersen og den japanske kunstner, Kengo Shibatsuji, ses her ved den gamle møllesten fra Blåhøj Mølle.

Siden 2. pinsedag har Blåhøj haft besøg af tre kunstnere, danske Pia Pan, japanske Kengo Shibatsuji og CP Berbee fra Holland,

Besøget er en del af projektet `Kunsthallen og Landsbyerne´, og de tre kunstnere vil i løbet af en uge arbejde på hver deres kunstværk i åbne workshops, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og overvære tilblivelsen af værkerne.

`Kunsthallen og Landsbyerne´ udspringer dels af "Kunsten i bevægelse", som igen kan føres tilbage til Kulturremisen i Brande, dels af Århus som europæisk kulturhovedstad 2017.

Pia Pan arbejder med udgangspunkt i bålhytten i fællesparken på Blåhøj Stationsvej. Her vil hun lave en organisk træskulptur, der bl.a. skal symbolisere beboerne, sammenholdet og samarbejdet de to Blåhøj'er imellem. CP Berbee arbejder med tekstiler; hun skal med hjælp fra eleverne på Blåhøj Skole omdanne de indsamlede tæpper til en stor gobelin, der kan deles og anvendes som picnictæpper.

I Gl. Blåhøj, hvor Fredborgvej og Engebækvej munder ud i Sdr. Ommevej, er japanske Kengo Shibatsuji gået i gang med at opføre skroget af et vikingeskib. Hjertet udgøres af en gammel møllesten fra Blåhøj Mølle, der for godt 150 år siden var grundlaget for, at der opstod en by på stedet. Desuden kommer værket til at omfatte en række "flagstænger", dels hvidmalede mikadostænger i overstørrelse, dels afhøvlede granrafter, hvor alle kan bidrage med ting til ophængning; ting, der symboliserer Blåhøj for dem.

De tre færdige værker ferniseres i forbindelse med byfesten lørdag eftermiddag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul