Stigende overskud trods faldende omsætning

Fiskefoderproducenten BioMar, der er verdens tredjestørste på sit felt, måtte sidste år notere en omsætningstilbagegang på 3% til 8,45 mia. kr. Til gengæld lykkedes det at forbedre resultatet af den primære drift (EBIT) med 10% fra 394 til 434 mio. Før skat tjente BioMar 398 mio. mod 372 mio. i 2013.

Ganske vist steg de afsatte mængder i forhold til 2013, alligevel faldt omsætningen primært grundet lavere råvarepriser. Tilbagegangen hidrører fra regionerne North Sea og Continental Europe, mens Americas har haft fremgang.

Resultatforbedringen tilskrives hovedsageligt god effektivitet i alle regioner samt lavere hensættelser.

Ved udgangen af året har Carlos Diaz overtaget posten som adm. direktør i BioMar efter Torben Svejgård, der har valgt at hellige sig en bestyrelseskarriere.

BioMars moderselskab, det børsnoterede Schouw & Co., realiserede i modsætning til datterselskabet med produktion i Brande en marginal fremgang i omsætningen til knap 11,8 mia. Til gengæld skrumpede resultatet før skat, som i 2013 blev påvirket positivt med ½ mia. takket være selskabets frasalg af Vestas-aktier, fra 1,1 mia. til 700 mio. i 2014.

Trods omsætningsfaldet på 3% udgør BioMars andel af Schouw & Co.’s samlede koncernomsætning fortsat næsten 72%. Forventningen til 2015 er en nogenlunde uændret omsætning og et svagt fald i overskuddet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul