Må vi ikke længere være uenige i byrådet?

Fælleslisten er igen sat uden for døren. Det er vi fordi, vi stemte imod den nye masterplan i den udgave, den blev fremsat på byrådsmødet i mandags.

Vi er utroligt forundrede over, at borgmesteren i en kortfattet mail i dag meddelte os, at vi ikke er inviteret med til de kommende forhandlinger om masterplanen. Set ud fra et demokratisk perspektiv, er det hovedrystende, at vi på den måde bliver ekskluderet fra det demokratiske fællesskab. I stedet burde borgmesteren arbejde på at opnå konsensus og vise forståelse for de forskellige holdninger, der er repræsenteret i byrådet. En åben dialog og respekt for uenighed er afgørende for at skabe en sund politisk kultur. Vi må desværre konstatere, at den professionelle uenighedskultur i byrådet for nuværende er voldsomt under pres.

Fælleslisten har ikke afvist masterplanen, vi har blot appelleret til yderligere forhandling, før vi sidder til budget og skal forholde os til de mange millioner, som projektet vil koste.

Hvorfor stemte vi imod?

Vi er med på, at en optimering af den kommunale byggemasse blandt andet ville kunne betyde, at der etableres et nyt spændende borger- og aktivitetshus i Ikast. Det er nogle interessante tanker.

Vi synes dog, det fremlagte materiale rummer alt for mange usikkerheder. Fælleslisten kan derfor ikke bakke op om masterplanen i den nuværende form. Vi har lige været igennem en heftig besparelse på mere end 40 millioner på driftsbudgettet, der har gjort ondt ude i institutionerne. Derfor kan vi ikke se fornuften i at stemme for en udvidelse af anlægsbudgettet på over 60 millioner.

Lad os tage et øjeblik! - og tænke over, hvad vi i stedet kunne få for de penge:

Ejstrupholm Skole og Engesvang Skole har ventet længe på en renovering

Nedbringe de uacceptable lange ventetider til vuggestuepladserne i Ikast og Brande

Prioritere den kritiske byggemasse på psykiatri- og handicapområdet

Investeringer i børn og unges trivsel

 

Det handler altså ikke om, at Fælleslisten ikke vil kigge på en masterplan, men vi synes, at før sagen sendes til budget, vil det være politisk ansvarligt at tage endnu en runde, hvor vi overvejer om vores administrationsbygninger er vigtigere end borgernes trivsel og velfærd?

 

I store træskolængder er masterplanens idé at samle administrationens medarbejdere fra bl.a. Tinghuset, administrationsbygningen i Nr. Snede og Rådhuset i Ikast på Vestre Skole. Centralisering er ikke just Fælleslistens kop te. Vi havde håbet, at der var tid til at debattere det perspektiv, inden masterplanen blev sendt til budget.

 

Masterplanen ofrer desuden IUC (10. klasse) og USK (den kommunale ungdomsskole) som bønder på et skakbræt ved at flytte dem til Rådhuset i Ikast. Sidste år sparede vi 1.2 mio. på Ungdomsskolens område, og nu foreslås det, at de skal miste deres bygningsfaciliteter. Det virker direkte ulogisk for os, at man vil nedlægge gode værksteder for at ombygge dem til mødelokaler - og omdanne mødelokaler i Rådhuset til klasseværelser! Lige ulogisk er det at omdanne gymnastiksalene på Vestre Skole til moderne kontormiljøer. Det er omkostningstungt, da der skal etableres klimaskærme, varme mm. Dette bør virkelig genovervejes.

 

Vi vil gerne i dialog med resten af byrådet omkring masterplanen, men det kræver, at borgmesteren lukker os ind.

 

Fælleslisten Rune Lyager og Lotte Stoltenborg

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul