Et godt og velmenende råd til Kasper Pauli Pedersen

Af Carsten Dreisig Hansen, Blåkærvej 6, 6933 Kibæk

I forbindelse med opstilling af 9 vindmøller ved Kratlund plantage, i det sydvestlige hjørne af Ikast Brande Kommune, har hovedstadens forsyningsselskab, i daglig tale HOFOR, sammen med analyseinstituttet Megafon, lavet en meningsmåling i Ikast Brande Kommune. 400 borgere i kommunen er blevet spurgt om deres holdning til de 9 vindmøller ved Kratlund. Undersøgelsen viser, at der lige præcis ved Kratlund er en massiv modstand mod flere vindmøller. Hvorimod borgerne i resten af kommunen gerne vil have flere vindmøller.

https://www.hofor.dk/.../stort-flertal-i-ikast-brande.../...

Oven i det hele, så er nabokommunen, Herning Kommune, heller ikke vilde med ideen om flere vindmøller i præcis det område.

De mener, ganske korrekt, at de 9 stk. 150 meter høje vindmøller vil have en stor og negativ effekt på deres beskyttede landskab og natur, kun lidt over 400 meter mod vest. Derfor har de, til Ikast-Brande Kommunes meget "grønne" viceborgmester Kasper Pauli Pedersen 's store irritation, nedlagt veto mod projektet.

Nu vil jeg så lige komme med et godt råd til Kasper Pauli, som helt sikkert ville kunne fremme den højt besungne "grønne omstilling" i Ikast-Brande Kommune.

Hvis modstanden i lige præcis det omtalte område er massiv, både fra borgerne og fra nabokommunen, og HOFOR's undersøgelse viser, at borgerne alle andre steder i kommunen ligefrem tigger og beder om flere vindmøller, hvorfor opfordrer den ligeså vindmølle-elskende viceborgmester Kasper Pauli, så ikke det københavnske energi-selskab HOFOR, til at lave deres vindmølle-projekt langs motorvejen ved Ikast eller Brande..?

Det er da en 'No Brainer'. Det er jo præcis der at stemningen er til det og præcis der at energi-forbruget er størst og infrastrukturen er bedst.

Jeg kan kun opfordre https://www.hofor.dk/erhverv/ til at lave en ny meningsmåling... Spørg borgerne i Ikast og Brande om deres holdning til et sådant projekt. Når jeg ser på resultatet af deres sidste meningsmåling, så er jeg er helt og aldeles overbevist om, at stemningen i de to byer vil være nærmest euforisk, og at et markant flertal af borgerne i de to byer vil elske at få 9 store vindmøller placeret i deres baghave. Og bedst af alt - Herning Kommune vil helt sikkert ikke nedlægge veto mod et sådant projekt.

Kære Kasper. Du har jo absolut ingen interesse i at virke dum, eller være på tværs. Lyt nu til mit råd. Det vil helt sikkert fremme den grønne omstilling i Ikast-Brande kommune.

 

 

 

 

Kommentarer

 INDSENDT AF CARSSTEN DREISI... DEN TIR, 20/02/2024 - 14:37

Henning kommune har nedlagt veto mod opstillingen af 9 stk 150 meter høje vindmøller ved Kratlund, helt tæt på kommunegrænsen ind til Herning Kommune og Herning Kommunes største uforstyrrede landskab.
Det var vi med bopæl i området rigtig godt tilfreds med..

Det hensyn til nabokommunens borgere og naturværdier, har Ikast-Brande kommune og Viceborgmester Kasper Pauli Pedersen åbenbart ikke tænkt sig at acceptere.
https://www.facebook.com/pauli.pedersen.7

Kasper taler om mod til at opstille vindmøller og gøre en forskel i den grønne omstilling...:

"Ikast-Brande Kommune arbejder målrettet og ambitiøst med den grønne omstilling. Der er politisk mod og vilje til at sætte handling bag de store ord ved at planlægge for sol og vindenergi."

Jeg mener, at han selv mangler mod, når han ikke vælger at opstille deres VE-projekter tæt på de store byer i kommunen, der hvor de mange vælgere i bor, men istedet prøver at få dem "gemt væk" i det fjerneste hjørne af kommunen, der hvor der kun er ganske få vælgere til protestere og kun på den ene side af projektet.

Kasper Pauli praler med at 75 % af kommunens borgere ønsker flere vindmøller og solcelle-parker i kommunen. Hvorfor vælger Kasper mon så, at gemme dem væk ude mod vest, helt tæt på Herning Kommune...? Det burde vel ikke være nødvendigt, når folk i Ikast og Brande, ifølge HOFOR's undersøgelse, eeeelsker vindmøller...

https://www.hofor.dk/nyhed/stort-flertal-i-ikast-brande-kommune-bakker-op-om-vindmoeller/?fbclid=IwAR3utHz6a1g7PsHdNzAeZ5yXCfB5wyqFuwXY08PTaYfNoc_tZ-l...

Måske er det på tide, at den naiv-grønne Kasper Pauli indser, at de 75% af kommunens indbyggere der ifølge undersøgelsen er positive over for vindmølleprojektet ved Kratlund, KUN er positive fordi det er placeret i nogle ANDRES baghave...

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul