Vi har en kamp at kæmpe - sammen

En hel række folketingspolitikere besøger Brande Højskole i den kommende tid.

Højskolen har længe råbt vagt i gevær i forhold til den behandling, som de kortuddannede og uddannelsesløse unge får i disse dage, i forbindelse med opstarten af den nye FGU uddannelse (Forberedende Grunduddannelse) for unge, der ikke har kan komme ind på en ungdomsuddannelse, fortæller forstander Mogens Sommer Madsen..

Fra august sidste år stod de unge pludselig i en uoverskuelig situation. Den nye Forberedende ungdomsuddannelse startede noget kaotisk ud, og de unge, der måtte væk fra det lokale miljø på grund af mobning, familieproblemer eller misbrug, blev overladt til sig selv. De kunne ikke holde til at gå på FGU, og der var pludselig ikke andre tilbud til dem.

Fra den ene måned til den anden var der for eksempel lukket for tilgang til Brande Højskole. Vi er kendt for at få unge, som har opgivet alt, og som de færreste kan se nogen udveje for, tilbage på sporet og videre på en ungdomsuddannelse og et værdigt liv.

Det har fået Mogens Sommer Madsen til at invitere en lang række politikere til Brande.

Den 17. februar kommer Miljø og fødevareminister Mogens Jensen (S), tidligere økonomiminister Kristian Jensen (V), Gitte Willumsen (V) og Jakob Sølvhøj (Ø). Den 19. februar tidligere økonomiminister, kulturminister m.m. Marianne Jelved (R) og den 9. marts Andreas Steenberg.

Læs mere i Brande Bladet i næste uge!

Kommentarer

Godt gået Mogens - held og lykke med indsatsen. Det fortjener de unge mennesker, som højskolen hjælper på fortræffelig måde.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019