Udendørskunst forsinkes i en måneds tid

Af praktiske årsager har det været nødvendigt at finde en anden placering til tre af de fem udendørs skulpturer end oprindelig planlagt. Det har samtidig været med til at forsinke processen i ca. en måned (computervisualisering: Borgman/Lenk)

Den indendørs kunst er for længst på plads på vægge og gulve, men den udendørs kunst når ikke at komme på plads inden den officielle indvielse af Artium næste torsdag.

Det var ellers meningen, men Ikast-Brande Kommunes kulturkonsulent, Carsten Jensen, oplyser, at de to grupper af skulpturer, der udgør den udendørs udsmykning af Artium, i stedet vil blive opsat i løbet af oktober.

Årsagen til forsinkelsen er primært praktiske årsager: Da den ene halvdel af kunstnerduoen Borgman/Lenk, der står bag skulpturerne, Anna Borgman, sidst i juni var en tur i Brande for at fortælle lidt om tankerne bag de i alt fem skulpturer og udpege den nøjagtige placering af tre af dem, stødte man ind i nogle pladsproblemer.

To af skulpturerne – to knap 4 meter høje søjler – var allerede blevet tildelt en placering ud for Artiums sydøstlige hjørne, hvor de kommer til at stå på en akse, der flugter med bygningens facade ud mod Hyvildvej.

Meningen var, at de tre øvrige skulpturer, ”Altan”, ”Væg” og ”Bjælke”, skulle placeres på den modsatte side af Artium, på bysiden mod Brande Å, hvor de skulle udgøre en del af ”kunstaksen”, som går fra byens centrum til indgangen til Artiums kulturdel (biblioteket), men her var der allerede ”alt optaget” af legeredskaber og servicebygninger.

I stedet bliver de tre skulpturer nu placeret helt ude ved indkørslen til Artium fra Hyvildvej på hjørnet nærmest Brande Å.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023