Rækkehuse på Ny Sandfeldvej?

Samtidig med at endnu en etape bestående af 7 byggegrunde på Ny Sandfeldvej er blevet sat til salg, skal Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg på årets og byrådsperiodens sidste møde på tirsdag tage stilling til, om lokalplanen for området skal ændres.

Ejeren af de ubebyggede grunde i 1. etape af udstykningen nærmest Ny Sandfeldvej har ytret ønske om at opføre seniorboliger i form af rækkehuse med henblik på salg. Rækkehusene går ind under betegnelsen ”tæt lav boligbyggeri”, men lokalplanen for området tillader kun enfamilies parcelhuse og stiller desuden krav om en minimumsgrundstørrelse på 700 kvadratmeter.

Forespørgslen har været sendt i nabohøring, hvilket har affødt høringssvar fra 16 af de 23 husstande i kvarteret.

Indsigerne peger særligt på fem punkter:

- At ønsket om og forventningerne til mere varieret boligbyggeri forventes forringet ved at give mulighed for tæt lav byggeri i lokalplanen.

- At det nuværende formål i lokalplanen er at skabe et attraktivt område, der ikke forventes opnået ved den foreslåede ændring.

- At køb af grunde og etablering af byggeri er sket på baggrund af den nuværende lokalplan. Området forventes at ville opleves som forringet i forhold til udgangspunktet for køb af grund og bolig, hvis der gives mulighed for tæt lav boliger.

- At alle grunde i etape to er solgt og stort set udbygget på fem år. I enklave to er byggeriet mere varieret end i den første enklave.

- At der må forventes større udskiftning af beboerne i tæt lav byggeriet og at man foretrækker familier, der bliver boende i mange år.

Endelig hæfter indsigerne sig ved, at der er givet afslag på ændringer til storparceller i området inden for ca. 1 år, og at det derfor virker besynderligt, hvis der nu pludselig godt kan ændres i anvendelsen til tæt lav.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen