Præstelundskolen – byens kommende kulturskole

Lotte Stoltenborg

Under valgkampen lavede Fælleslisten en mini-borgerundersøgelse via Brande online debat, hvor de fleste pegede på placeringen ved administrationsbygningen (det gamle rådhus). Bekymringen har hele tiden gået på, om der var plads nok, og om jordforholdene er gode nok. Det vurderes, at der er plads nok og endda uden at ødelægge det grønne areal. I stedet kan vi få ryddet op og fjernet de bygninger, som ikke længere er attraktive.

Der er ingen tvivl om, at de fleste i Brande drømmer om at bygge en skole, som kan tilføre byen en merværdi. Derfor er placeringen ved hallen og det gamle rådhus den, som umiddelbart er mest interessant. Her kan skabes en skole, hvor hallen, cafeteriet, det offentlige bibliotek, musikskolen, tandplejen og endda teknisk forvaltning og meget mere kunne tænkes ind. Vi kunne skabe en skole, som vil give en synergieffekt og være et stærkt element til at understøtte byens ungdomskultur.

Når man ser sig lidt omkring, så er det den slags skoler, som bliver bygget. En kulturskole som kan rumme både skole, sport og fritidslivet. I Herning har man gjort det i Snejbjerg og er nu i gang med en lignende skole i Hammerum. I vores egen kommune er det indtænkt i renoveringen af Nr. Snede Skole, og Engesvang har lavet en visionsplan for byen, hvor de vil skabe en kulturskole ved at sammensmelte hallen, skolen og byens kulturliv.

Præstenlundskolen skal bygges, og der er 8 placeringer i spil. Forvaltningen har peget på ”Fælleden” som den, der er nemmest at gå til. Men det er ikke ensbetydende med, at det er den rigtige placering på den lange bane.

Vi opfordrer B&U-udvalget til at pege på et par placeringer, hvor hal/rådhusplaceringen er en af dem. På den måde får borgerne mulighed for at se og drøfte de fordele og ulemper, der er ved de forskellige placeringer. Vi skal bygge en skole, som skal rumme tidens tænkning. Derfor skal skolen rumme mere end blot en skole.

Lotte Stoltenborg
Fælleslisten

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 24 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 25 jan.

  Fredagscafé - "Da Ansgar ramte Brande"

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Aktivitetsudvalget og Menighedsrådet

 • 25 jan.

  Fælleslæsning

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Bibliotek

 • 25 jan.

  Åbent hus - Se maskinparken

  Sted: Østerbro 7, Kibæk
  Arrangør: Kibæk Maskinstation

 • 25 jan.

  Idræt For Sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen