Gludsted glæder sig

Når juli begynder, går også starten på årets Internationale Art Workshop i Gludsted, den niende i rækken. Det bliver to hyggelige uger, hvor alle kan komme og kigge og snakke på kryds og tværs. Mange kan nok få en snak om forskellig smag på kunst og kunstens betydning for mennesker eller få en snak om, hvordan man lever andre steder rundt om i Danmark eller i Verden.

Bannere med tidligere års kunst er hængt op i lygtepælene i Gludsted. Det er et synligt tegn på, at The International Art Workshop er på vej til at flytte ind på Gludsted Friskole. Styregruppen er godt i gang med planlægningen, og der er brug for mange frivillige til at bidrage med stort og småt.

Projektet er støttet økonomisk af både Ikast-Brande Kommune og flere sponsorer, og sammen med de frivilliges indsats er workshoppen dermed mulig igen i år.

De kunstnere, som deltager på årets workshop 1.-12. juli, er fra Japan: Yuina Mitsuuchi, Saori Ito, Jin Sugimura og Takashi Tochiyama; fra Brasilien: Newman Schutze og Renato Valle; fra Polen: Wieslawa Markiewicz, Mariola Landowska og Izabela Wolska; fra Tyskland Anna Ditscerlein og Salah Saouli (med libanesisk baggrund) og endelig fra Danmark Mette Mailund Strong og Rie Takauchi Rolighed (med japansk baggrund).

De laver normalt vidt forskelligartet kunst, og det bliver spændende at se, hvad de vil lave i Gludsted, når de får frie tøjler til at folde sig ud og endvidere blive inspireret af naturen, historien og kulturen her.

Børnene må også forsøge sig med deres kreative sider. Derfor er der en børneworkshop for 9-12-årige børn den 8.-9. juli kl. 9-15. Her vil kunstneren Britta Egebjerg med hjælp fra den lokale Emil Søndergaard tage børnene med ind i gadekunstens forunderlige verden. De kreative udtryksformer kender næsten ingen grænser, når det kommer til street-art, og der skal prøves kræfter med skrotmonstre, perleplader, gasbeton, tapefigurer, fotosten, stencils, stenmaling og skiltebudskaber som kunstneriske udtryk. Byrummet i Gludsted vil blive overrasket – og kulørt! Børneworkshoppen er en del af kommunens sommertilbud til børn ”Aktiv Sommer”, som man kan tilmelde sig på Ikast Bibliotek den 13. juni.

Der er fernisering på børneworkshoppen tirsdag 9. juli og på hele den internationale workshop fredag den 12. juli.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019