Fuld blæs på blæserne

Allerede fra 10-årsalderen kan man som musikskoleelev blive en del af nytårskoncerterne (arkivfoto: Mikkel Mikkelsen)

Messingblæsere, træblæsere, strygere, dirigenter og sangsolister spiller mange af hovedrollerne i musikskolens nytårskoncerter i RemisenBrande 17. og 18. januar, hvor man også kan opleve noget så sjældent som en skrivemaskinesolo.

Det er Thomas Sand Kristensen, der er udset til at betjene tasterne på det antikverede kontorinstrument på Leroy Anderson-nummeret ”The Typewriter”, og det kommer til at foregå 100 % akustisk, eftersom der ikke er tale om en elektrisk skrivemaskine.

Nummeret er et af en halv snes instrumentalnumre ved nytårskoncerten, hvor man også kan opleve så forskellige musikstykker som ”Buglers Holiday” – naturligvis tilsat trompetsolo, Tuxedo Junction arrangeret for bigband, ”Mambo no. 5”, George Bizets ”Farrandole” og Queens stadionklassiker ”We Will Rock You”.

På de to sidstnævnte numre er det strygerne, der rykker i front i lydbilledet, mens de fire sangsolister, Mai Scheving, Katrine Haugaard Hviid, Bastian Moesby og Sebastian Le Fevre Andersen på skift og i forening sørger for vokalen på blandt andet ”Shallow”, som Lady Gaga havde et stort hit med sammen med Bradley Cooper, Neil Diamonds ”Sweet Caroline” (som de fleste håndboldtilskuere utvivlsomt vil nikke genkendende til, når de hører den), ”To lys på et bord” og ”Jeg ved en lærkerede”.

På programmet er der også blevet plads til ”Det levende ord”, en sang som Mads Langer komponerede sammen med sin storesøster til Spil Dansk-ugen i 2018, og kan man ikke synge med på den, får man chancen på de to fællessange ”Spurven sidder stum bag kvist” og ”Stenen slår smut”.

På podiet skiftes Troels Richter, Jørn Peter Andersen, Tommy Sloth og Jan Glud Østergaard til at holde styr på de omkring 100 musikere fra hele det midtjyske område, som udgør orkesteret. Med knap 40 musikere danner Brande Amatørorkester et solidt fundament, som bliver suppleret med en snes musikere fra Herning Koncertorkester – primært strygere - musikskoleelever og -lærere samt en halv snes kompetente hobbymusikere, der benytter sig af chancen for at spille med et så stort orkester.

Konferencier er sædvanen tro Jørgen Lauridsen, og bag teknikpulten holder Flemming Ståhl og to gange Simon med efternavnene Lindegård og Pöhner styr på lys og lyd, så der er al mulig grund til at tro på et par vellykkede koncerter som musikalsk indledning på 2020.

Billetter til nytårskoncerterne kan købes her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen