En fugl i hånden

Af Mikael Lund

Regeringens oplæg til en udligningsreform ser lige nu ud til at sende et tocifret millionbeløb i Ikast-Brandes kommunekasse, men belært af erfaringerne fra tidligere har byrådets politikere indtil videre undladt at tage glæderne på forskud.

Emnet blev ganske kort berørt, da byrådet mandag aften skulle godkende proceduren og tidsplanen for udarbejdelsen af budget 2021. Her glædede borgmester Ib Lauritsen (V) sig over, at der nu er en regering, der ser ud til at være i stand til at få en reform forhandlet på plads.

Socialdemokratiets Kasper Pauli Pedersen erklærede sig klar til en genforhandling af kommunens nuværende økonomiske politik, en politik socialdemokraterne som de eneste ikke bakker op om, mens Venstres Palle Høj manede til besindighed:

- Pengene skal i kassen, før vi bruger dem, fastslog ham og påpegede, at der ikke skal ændres på ret mange kriterier, før det kan medføre store udsving i beløbene.

Budgetseminaret, hvor byrådspolitikerne skal forsøge at nå til enighed om et budget for de kommende fire år, skal afholdes 10.-11. september.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019