Flertal for vindmøller i Kratlund

Computervisualisering.

Som det eneste af de fem lokale byrådsmedlemmer gik Venstres Lars Lyhne mandag aften ind for, at planlægningsprocessen for de ni vindmøller ved Kratlund skal køre videre.

Sagen var på dagsordenen, da byrådet mødtes mandag aften (efter redaktionens slutning), og den endte med at splitte flere af byrådets partier. Dog ikke Socialdemokratiet og Venstre, hvor der var fuld opbakning til planerne, som dermed på forhånd var sikret et flertal.

Også Dansk Folkepartis to byrådsmedlemmer kunne stemme for indstillingen, mens Nye Borgerliges Bruno Ostenfeldt Jensen som den eneste undlod at stemme.

Fælleslistens to byrådsmedlemmer, Rune Lyager og Lotte Stoltenborg, stemte til gengæld imod planerne, og det samme gjorde to af de konservatives fem byrådsmedlemmer, Henrik Overgaard og Kirsten York Helms.

Det kunne dog ikke rokke ved, at processen nu kører videre. I praksis betyder det, at det udarbejdede ideoplæg nu skal sendes i offentlig høring i 5 uger frem til d. 18. maj. I løbet af høringsfasen skal der afholdes et offentligt borgermøde på Hotel Dalgas torsdag d. 28. april.

Læs mere om sagen i næste uges udgave af Brande Bladet.

Kommentarer

Det kommer til at gå udover brande modelflyve klub

som har ligget der i mange år og som bliver brugt til både nationale og internationale stævner

da den har en god beliggenhed til at at afholde større stævner med mange eller store fly i luften da pladsen også er godkendt til stor modeller 

den er samling sted for folk med interesse for sporten men også et sted hvor folk er velkommen til at komme og hygge sig og se på når der flyves  

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul