Gavlkunstnere udpeget

Helle Mathiasen

Formanden for Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg, Helle Mathiasen (V) ses her med et af de nyere gavlmalerier i Brande, ”Evighedsmaskinen” malet i 2017, bag sig (arkivfoto: Mikael Lund).

De 17 kunstnere, der næste år skal sørge for, at 17 byer i ni forskellige jyske kommuner får hver deres verdensmålsgavl, er nu blevet udpeget.

Verdensmålsgavlene skal være med til at synliggøre FN’s 17 verdensmål. Det forklarer formanden for Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg, Helle Mathiasen (V).

Syv af de ni deltagende kommuner indgår i forvejen i Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, og projektet er direkte afledt af det samarbejde, der blev etableret i forbindelse med Århus’ status som europæisk kulturhovedstad i 2017, uddyber udvalgsformanden.

I Ikast-Brande Kommune deltager fire byer: Engesvang, Nr. Snede, Ikast og Brande. Både i Nr. Snede og Brande er placeringen af værkerne fastlagt: I Nr. Snede skal Christian Dinesen male på gavlen af den tidligere bankbygning på torvet, og i Brande får Nina K. Ekman gavlen ved Hotel Dalgas, som indtil for nylig var prydet af Ida Caroline Møller Bjerg og Frida Still Viums ”Fabeldyr” fra den første street art-festival i 2015, stillet til rådighed som ”lærred”.

Læs mere om gavlprojektet i Brande Bladet/Focus Ikast-Brande tirsdag.

 

Kommentarer

Der står at Helle Mathiasen ses med en af de nyere gavlmalerier i Brande, "Evighedsmaskinen" Enten er evighedsmaskinen skrumpet til en størrelse så man ikke kan se den, eller også er Helle så smuk, at fotografen ikke har haft øje for andet end hende.  For jeg kan ikke få øje på Evighedsmaskinen på billedet...

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul