Borgerforslag: Bevar retten til at drive privatejede børnehaver

Dina Raabjerg

Ca. 22.000 børn bliver i dag passet i private børnehaver og vuggestuer, men et flertal i Folketinget har besluttet sig for at fjerne ejernes ret til at styre deres egen økonomi og at forbyde åbning af nye privat-ejede dagtilbud.

Gennem mere end 15 år har private ellers vist, hvordan man for samme eller mindre pris per barn sammenlignet med det offentlige, kan lave gode skovbørnehaver, steiner-børnehaver, landbørnehaver mv. Institutioner med en høj tilfredshed blandt forældre, som beviseligt sikrer mange børns trivsel i Danmark.

- Det er katastrofe, at man nu vil stoppe de ildsjæle, der vil åbne og drive egne børnehaver, mener initiativtager til borgerforslaget, forretningsudvikler fra Ikast, Dina Raabjerg, som derfor sammen med en kreds af borgere, politisk engagerede og institutionsledere går i gang med at samle underskrifter for at få stadfæstet de private børnehavers ret til selvstyre og mulighed for at opstarte nye tilbud.

Både Dansk Industri, Dansk Sundhed og Velfærd samt Daginstitutionernes Landsorganisation støtter også op om forslaget:

- De ejere, der har oprettet institutioner, siden det blev lovligt i 2005, er selvstændige ansvarlige erhvervsdrivende, som ser på markedet. De etablerer sig i udkantsdanmark, hvor kommunerne har lukket institutioner, og i byerne, hvor de har et andet pædagogisk eller værdimæssigt indhold, udtaler konstitueret sekretariatschef Thinne Nielsen-Tjørnfelt:

- Med det forslag vi ser i regeringens minimumsnormeringsaftale, bliver daginstitutionsområdet fattigere, og stereotypen og monopolet forstærkes.

Kommentarer

 100 procent enig

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020