Axel Månsson årets Brandit 2024

Af Anne-Marie Pedersen

Hvert år udråber Borger- og Aktivitetsudvalget i Brande City Årest Brandit i forbindelse med Brande Marked.

Preben Sørensen, som er formand for udvalget, begrundede valget af årets borger med disse ord;

Årets Brandit er født og opvokset i Brande. Han havde sin skolegang på Dalgasskolen, hvor han var vellidt af kammerater og lærere, men skolegang havde ikke hans store interesse. Han var mere praktisk anlagt og især livet ved landbrug med dyr og jord under neglene trak i ham. Så snart han havde muligheden for det, tilbragte han tiden på en nærliggende gård, hvor han var i sit es, hvis han kunne få lov til at køre traktor og være med til at dyrke jorden.

Efter endt skolegang tog han en landmandsuddannelse på Grindsted Landbrugsskole og herefter lod han sig udfordre som kartoffelavler. Men tiden og en række tilfældigheder viste, at de store muligheder lå et helt andet sted for Årets Brandit - nemlig som økologisk gartner i den helt store stil.

Det begyndte med kinakål. Siden har det ændret sig, og gennem årene har virksomheden gennemgået en fantastisk udvikling til i dag, hvor han er landets største producent af økologiske produkter.

Årets Brandit er også lidt af en ”Ole opfinder”. Således har han opfundet nye maskiner, der er med til at nedsætte behovet for manuel arbejdskraft og samtidig effektivisere produktionen.

Men Årets Brandit har også en levende interesse for udviklingen af Brande by. Det er sket gennem ”List Inn” i den gamle listefabrik. Dertil kommer købet og renoveringen af Hotel Dalgas, som har fået en grøn profil. Samtidig var han en af drivkræfterne bag projektet omkring renoveringen af den gamle Tekniske Skole, som i dag fremstår som det med spændende Art Hotel Dalgas, hvilket endnu engang har sat Brande på det kunstneriske landkort.

Sidst, men ikke mindst er Årets Brandit stærkt involveret i Brande City og projektet ”Gennembruddet”, som vil tilføje en helt ny dimension til Brandes bymidte.

Årets Brandit 2024 er Axel Månsson.

 

På billedet ses fra venstre:  Årets Brandit Axel Månsson, Jørgen Peter Øllgaard Hansen og Preben Sørensen, som begge repræsentere Borger- og Aktivitetsudvalget i Brande City. Sidst nævnte er formand for udvalget.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul