”Gennembruddet” er på vej

Jan Gehl

Knap 100 Brande-borgere og andre interesserede fik onsdag en status på trappe-projektet, den fremtidige udvikling af Brandes midtby, et projekt som har fået arbejdstitlen ”Gennembruddet”.

Mange kendte navne har i tidens løb optrådt på scenen i Remisen, men det hører til sjældenhederne, at der er tale om en egentlig verdensstjerne.

En sådan kunne de knap 100 fremmødte opleve, da Ikast-Brande Kommune, Brande City og Realdania onsdag havde inviteret Brande-borgerne til informationsmøde i Remisen om status på midtby-projektet.

Det er ikke sikkert, at navnet Jan Gehl (bill.) siger dig noget, men den 85-årige professor og arkitekt MAA har rådgivet politikere på flere kontinenter om byudvikling og har desuden udgivet en række bøger om emnet. Heriblandt ”Byer for mennesker” fra 2010, som efterhånden er udgivet i 40 lande, men Jan Gehls forfatterkarriere begyndte allerede i 1971 med udgivelsen af ”Livet mellem husene”.

Hans pointe var ikke til at tage fejl af: Hvordan skaber man byrum, hvor mennesker har lyst til at være? Et spørgsmål han har beskæftiget sig med i det meste af en menneskealder og derfor har en hel exceptionel indsigt i og erfaring med, en indsigt og erfaring han gavmildt delte ud af i Remisen.

Jan Gehl har bl.a. identificeret 12 kvalitetskriterier, der skal få folk til at gøre ophold i stedet for blot at haste videre og viste eksempler på både steder, hvor det var lykkedes, og steder hvor det nærmest var lykkedes at gøre det stik modsatte.

Læs mere om midtbyplanerne og informationsmødet i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022